Deputat roman: Organizatiile tiganesti si maghiare nu au loc de romani. Sa ne cerem iertare ca existam si ca avem o tara

deputat-romanBogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, este de parere ca organizatiile tiganesti si maghiare se simt discriminate prin insusi faptul ca existam ca romani.
“ONG-urile tiganesti nu au alta treaba decat sa se numeasca ”romi”, asta este marea problema a etniei lor. Reprezentantii maghiarilor se simt discriminatidaca nu au autonomie si daca nu sunt stat in stat”.
Liderul PRU a prezentat pe pagina sa Facebook proiectul de lege prin care acesta cere revenirea la denumirea oficiala de tigani a persoanelor intitulate ”de etnie roma”, dupa ce zilele trecute a lansat un sondaj de opinie pe reteaua de socializare referitor la aceeasi problema.
Potrivit proiectului de lege, liderul nationalist propune schimbarea din denumirea oficiala a etniei rome din Romania sa revina la cea ”tiganeasca”, asa cum e in toata Europa.
“ Cine a fost primul care a atacat proiectul meu de lege, depus la Parlament, prin care etnia roma sa revina la denumirea de tiganeasca? Csaba Asztalos, reprezentant al UDMR, presedintele celebrului Consiliului National de Combatere a Discriminarii, de fapt un Consiliu de Combatere a Natiunii Romane. Acelasi Consiliu si acelasi presedinte care m-au amendat pe mine in urma cu ceva ani pentru ca m-am impotrivit ca pe un liceu din Romania sa troneze stema Ungariei de pe vremea ocupatiei samavolnice a Transilvaniei. Va dati seama ca m-am facut vinovat de discriminare pentru ca nu am fost de acord ca insemnele unui stat cotropitor care a ucis si impilat romanii secole de-a randul sa fie blazonul unei institutii de invatamant din Romania. Eu am fost amendat de CNCD, stema agresiva a ramas. Nu e minunata Romania pentru minoritati?”, spune Doaconu

Leave a Reply

Your email address will not be published.