Topul celor mai faimosi romi cu care Romania se mandreste

BOX - SIMION - RETRAGEREIn timp ce multi romani critica romii, faptele au demonstrat ca de-a lungul timpului exista si romi care s-au facut remarcati prin performantele lor in domeniul ales si si-au recunoscut cu mandrie originea.
Banel Nicolita este cel mai celebru rom de peste hotare. Fotbalistul nu si-a negat niciodata originile. „Sunt rom si ma mandresc. Joc pentru etnia mea si pentru imaginea Romaniei”.
Connect-R este artistul care a rupt topurile vara trecuta cu melodia „Vara nu dorm”. Melodia lui este pe buzele tuturor romanilor. Cantaretul si-a recunoscut originile intr-un concert.
Sunt tigan si ma mandresc cu asta!”
Cu toate astea Connect-R a dezvaluit ca a avut ceva probleme din aceasta cauza cu un coleg de breasla. „Ombladon de la Parazitii are o problema cu mine, facand misto de mine ca sunt tigan. Eu sunt un gentlemen si nu vreau sa ii raspund, ba chiar ii doresc tot binele din lume. Totusi as vrea sa ajunga mai aproape de Dumnezeu si sa nu aiba o problema cu cei din jurul lui”.
Adrian Copilul Minune
Cantaretul este de etnie roma si nu a ascuns niciodata acest lucru. „Eu trebuie sa ma mandresc ca sunt tigan si trebuie sa le dau o educatie buna copiiilor mei”.
Madalin Voicu
Este unul dintre cei mai cunoscuti politicieni de etnie roma din Romania. De profesie violinist si dirijor, fiul lui Ion Voicu a luat apararea etniei romilor, el fiind un aparator public al acestora. „Romanii sunt lasi si tradatori. Ceea ce tiganii nu sunt”, declara Madalin Voicu.
Dorel si Marian Simion, doi dintre cei mai cunoscuti pugilisti din Romania, sunt romi. Acestia si-au recunoscut apartenenta, lucru care nu i-a impiedicat sa devina cei mai buni. Dorel a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, in timp ce fratele sau, Marian a castigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta in anul 1996 si argint la Jocurile Olimpice de la Sydney in anul 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published.