La Brăila, peste 6,5 milioane lei din fonduri europene, investiţi în realizarea de locuinţe sociale

bloc nouPeste 6,5 milioane lei sunt investiţi la nivelul municipiului Brăila din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, pentru realizarea a 41 de locuinţe sociale, potrivit informaţiilor făcute publice de Primăria Brăila.
Este vorba despre două proiecte aflate în derulare, ambele cu termen de finalizare de 19 luni, unul în valoare de 3.652.557 lei, iar celălalt în valoare de 3.274.917 lei, sumele pentru realizarea lor fiind rezultatul diverselor economii din licitaţii, corecţii aplicate la nivel naţional sau redistribuiri de fonduri. Unul din proiecte vizează reabilitarea unui imobil situat în strada Râmnicu Sărat, care va avea patru garsoniere, nouă apartamente cu o cameră, 12 apartamente cu două camere şi două apartamente cu trei camere, cu baie şi bucătărie proprie.
‘Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care fac parte din categoriile sociale aflate în situaţia de a solicita locuinţe sociale în general şi, implicit, a categoriilor sociale defavorizate, inclusiv romi’, se arată în expunerea de motive.
Celălalt proiect vizează renovarea şi recompartimentarea unui imobil situat în strada Ancorei, care va avea 13 apartamente cu o cameră şi unul cu două camere. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.