DISCRIMINAREA ROMILOR?

campanie-romi-350x262Oare chiar sunt discriminaţi romii? Da, sunt, dar nu e normal să fie? Nu e? Da, generalizăm … pentru că suntem oameni. Oare cei ce au lansat şi au lucrat la campania asta au discriminat vreodata un ţigan? De ce ceva îmi spune că da… Eu o fac – şi o fac involuntar.Să zicem că nu ai niciun ceas la tine şi chiar trebuie să afli cât e ceasul – ai curaj să întrebi un tigan pe stradă cât e ceasul sau aştepţi să dai de un “alb”? Pe bune…
Sau hai s-o luăm invers … un ţigan vrea să ştie cât e ceasul şi te întreabă relativ politicos pe stradă dacă ai un ceas – îţi vine să scoţi mobilul tău de 5-10-15-25 de milioane să-i spui ora exactă sau preferi să-i spui că n-ai ceas sau să te uiţi la ceasul de la mână sau… mai ştiu eu? Şi poate n-o faci intenţionat – o faci absolut involuntar. În subconştientul tău ţi frică de ţigani. De ce?
Reclama de mai jos (care după umila mea părere e de proastă calitate) ar spune că discriminarea romilor se învaţă de acasă – şi aşa e, bravo, sunteţi “nişte einsteini” – unde naiba să se înveţe dacă nu acasă? Păi eu când eram mic mă învăţasem minte şi plecam acasă când venea gaşca ţiganilor. Mi-a fost de ajuns să se ia de mine o dată. N-a fost nevoie să-mi zică mama. Mi-a zis doar că “să nu scuipi, că doar ţiganii scuipă”… Şi asta probabil că a zis-o pentru că a fost scuipată, nu credeţi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.