Ambasadorul SUA, despre Holocaust: Aplaud masurile pe care le ia Romania. Ce spune si Iohannis

Ambasadorul-SUA--despre-HolocaustAmbasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a felicitat Romania pentru masurile luate in recunoasterea Holocaustului si pentru asumarea crimelor regimului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
De asemenea, presedintele Klaus Iohannis, care a participat, joi, la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, a declarat ca orice forma de rasism reprezinta un atac impotriva democratiei si ca sprijina infiintarea unui muzeu al evreilor la Bucuresti.
“Cu acest prilej aduc in numele statului roman un pios omagiu acestei tragedii a secolului XX. Cu minte eliberata de un trecut intunecat ii amintim pe cei care au cazut victime acestor politici rasiste si ii cinstim pe cei in viata. Holocaustul este unic si nu poate fi uitat. Drama evreilor si rromilor s-a produs in mijlocul societatii. In timpul comunismului nu li s-a spus aceasta parte, ororile erau doar ale inamicilor”, a declarat presedintele Iohannis, citat de Administratia Prezidentiala.
In alocutiunea sa, seful statului a vorbit despre victimele Holocaustului si despre institutiile statului abilitate cu pastrarea memoriei acestui eveniment tragic din istorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.