Shadow

Mesajul unei tinere de etinie rroma, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA

tanaraO tanara de etnie rroma din Botosani a aparut pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, cu un mesaj impotriva discriminarii.
“Potrivit United Nations, discriminarea, violenta, abuzurile, ingradirea dreptului la educatie si lipsa egalitatii de gen sunt o piedica serioasa in dezvoltarea fetelor si a societatii. Perla Scripcariu este o tanara care nu a abandonat lupta si incearca sa schimbe mentalitati”, scrie pe pagina de Facebook U.S. Embassy Bucharest, in mesajul care insoteste clipul video.
Astfel, tanara transmite un mesaj de 35 de secunde, privind la dezvoltarea comunitatilor derromi care, potrivit fetei, se confrunta cu numeroase situatii discriminatorii.
“Buna, sunt Perla. Cu toate ca m-am confruntat cu numeroase situatii discriminatorii si de multe ori am fost privita cu superioritate datorita faptului ca sunt de etnie rroma, aceste situatii nu m-au impiedicat sa imi doresc sa obtin cat mai mult si sa ma dezvolt atat din punct de vedere educational, cat si profesional.
De aceea imi doresc sa ma implic in dezvoltarea comunitatilor de rromi si a imaginii eronate pe care multi dintre noi o avem in societate. Imi doresc sa vad cat mai multi tineri implicandu-se in imbunatatirea comunitatilor lor indiferent de mediul din care acestia provi”, a spus Perla.
Tanara este din judetul Botosani, potrivit site- care subliniaza ca aceasta a fost admisa la cinci universitati din Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.