Ambasadorul Frantei: Am fost frapat de pozitia Romaniei pe chestiunea refugiatilor

Ambasadorul-Frantei--Am-fost-frapat-de-pozitia-Romaniei-pe-chestiunea-refugiatilorAmbasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul, a afirmat luni ca a fost “frapat” de pozitia Romaniei pe tema refugiatilor, de “absenta de viziune pe termen lung si de intelegere a oamenilor politici romani pe subiect”.
“Am fost frapat de pozitia Romaniei pe chestiunea refugiatilor. Ceea ce m-a frapat a fost absenta de viziune pe termen lung si de intelegere a oamenilor politici romani pe subiect si deci pozitia defensiva, regresiva pe aceasta chestiune de a primi 6.000 de persoane”, a declarat Francois Saint-Paul, cu prilejul participarii sale la semnarea unei conventii de parteneriat stiintific intre Academia Romana si Ambasada Frantei inRomania.
Ce spune Oprea despre noi tabere pentru imigranti: E posibil orice, oriunde in Romania!
In opinia lui sunt doua explicatii: o anumita pasivitate a societatii romanesti, respectiv “slabiciunea” clasei politice, care nu stie sa anticipeze.
“Nu putem spune ‘merge bine, dar nu pot lua 2.000 de persoane in plus’. Acesta este primul lucru”, a spus Saint-Paul.
Ambasadorul francez a fost de parere ca in materie de primire a refugiatilor Romania are o capacitate enorma sa se organizeze.
Francois Saint-Paul a opinat ca integrarea refugiatilor nu este doar problema institutiilor statului. De asemenea, in afirmatiile sale de la Academia Romana a salutat in mod deosebit doua luari de pozitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.