Cum sunt urecheaţi romii de către Bulibaşa de Muscel!

bulibasaMarian Neagoe, preşedintele Partidei Rromilor din Muscel, atrage atenţia la fiecare conferinţă de presă, comunităţii de rromi, că munca şi şcoala trebuie să fie prioritare pentru toţi, fără şcoală şi fără un loc de muncă nu se mai poate trăi, spune acesta. Oferta locurilor de muncă, este mult mai mare, pentru cei care doresc să îşi ducă traiul decent, pentru oamenii care doresc să ia un salariu şi să îşi poată întreţine familiile: „Dacă nu vom înţelege o dată că trebuie să pornim de la puţin spre mai mult, nu vom face nimic. S-a ajuns să ne ducem din casă în casă, ca să mergeţi la muncă”, a declarat Marian Neagoe.
Neagoe mai spune că la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt destul de multe locuri de muncă şi că şeful agenţiei, Paul Petrescu, a fost întotdeauna deschis colaborării şi că acesta i-a informat când are cursuri de recalificare şi locuri de muncă. „În ultimul timp, s-au angajat la cablaje şi 4-5 fete dintr-o familie. E mare lucru, dacă se va ajunge să se înţeleagă că trebuie să muncim”, a declarat acesta.
Un alt subiect discutat de preşedintele Neagoe este educaţia care, aşa după cum spune aceste este “un factor principal în integrarea rromilor în societate, fără a fi daţi la o parte”, iar de acest lucru trebuie să fie conştient şi cetăţeanul de etnie, care este analfabet şi care “vine la mine să îi completez cererile”. Marian Neagoe a făcut un apel către părinţi să îşi trimită copiii la şcoală, să facă un efort în plus, să renunţe la un pachet de ţigări, prin care pot asigura o haină sau rechizite pentru copii. Mai mult acesta a subliniat faptul că rromii beneficiază de locuri speciale în unităţile de învăţământ. „Dragi copii, începe şcoala, avem atâtea programe de “A doua şansă”, vă rog să apelaţi la noi! Vă rog, părinţi, dacă abandonează şcoala, fata ta, la 15 ani, că se mărită, pe zi ce trece, lucrul acesta o să se agraveze. Eu, personal, împotriva a ceea ce impune statul, o să rog pe directori să nu ne mai acorde aceste locuri alocate. Părinţi, daţi-le şansa să ajungă nişte oameni în viaţă!”, a declarat Neagoe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.