Shadow

DE CE NU VREAU NEVASTA CURVA

alexandru-diamantCum ar fi să realizezi că soția ta, femeia ta, mama copiilor tăi, e o curvă ? Cum ar fi să afli că poate și mama, bunica sau soră-ta au fost sau sunt curve ?
Nu stiu sa scriu articole despre curve. Dau de curve la tot pasul, pe strazi, in revistele mondene si in mai toate emisiunile cu rating ale televiziunilor Curvetul erau fetele care inca nu se hotarasera daca sa se dedice cu totul meseriei de curve sau doar se aflau o vreme in treaba, ca sa devina curand niste neveste ca toate nevestele. Cu un adaos secret de stima publica pentru curajul de a fi fost candva curvistine. Femeile cinstite – care-si ziceau serioase – desi stiau ca nu curvele constituiau primejdia pentru familie, ci curvistinele, deoarece erau stricatoare de case, se simteau cumva razbunate de curvele care-si bateau joc de barbati. Nici atunci statul nu avea o teorie si o practica a profesiunii. Aoleu, ce mai boarfa ar iesi din fetita asta a mea – exclama mama si tata, cand o vedea pe sora mea o copila in gramada de borfet romii I si marita fetele la 12- 13 ani sa nu sa smechereasca si sa nu se faca de de ocara in tiganie Când definește pakiv-ul ca “încredere”, “credibilitate”, “respect”, evită rădăcina semantică: “credința” (onorabilitatea ei morală, socială și post-mortem, ca mântuire, ca “lege morală”. La rromi exista si se respecta cu sfintenie Or credința e bazată pe un set prealabil de reguli morale/Decalog și pe sancțiuni, separând Binele de Rău, pe (vocație, talent, har, ca etică).
Ce trăim şi ce credem noi că trăim? Văd zilnic oameni care se mint pe ei înşişi. Automat, ne mint şi pe noi. Suntem nişte savarine uscate care se cred profiterol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *