Shadow

METODE DE A SCAPA DE PRIETENII FALSI

alexandru-diamantAm vorbit zilele trecute cu cineva care considera că a fi generos cu oricine e o greşeală gravă, cu repercusiuni negative asupra societăţii.
Uneori, mă gândesc serios să-mi arunc toate diplomele şi să mă apuc de nişte studii serioase. Cum ar fi Academia de Descântece şi Vrăji, Facultatea de Stins Chibrituri
Un alt mare defect care-i caracterizeaza pe multi dintre semenii nostri   romanii   si rromii  este tradarea. Multi si-au tradat prietenii, colegii, sefii, subalternii, familia, rudele, cunostintele, iubitii, idealurile, aproape tot ce s-ar fi putut trada, pentru niste lucruri marunte de doi bani, pentru functii publice sau private din care s-a putut fura fara grija. Nu mai vorbim de tradare de stat sau de neam, de interes national sau local. Deja acestea sunt lucruri mult prea marete pentru noi. Tradarea poate fi considerata pentru un stat cel mai mare defect pe care il poate avea un individ sau o comunitate de indivizi. Tradarea in anumite aspecte poate fi similara cu sinuciderea umana sau cu disparitia unui neam.
Daca ne intrebam de ce in tara asta viata este atat de grea si de complicata in contextul in care ea a avut si are inca bogatii naturale, raspunsul il gasim tot in jurul tradarii practicate de-a lungul anilor pentru ca unii nu s-au multumit cu ce le-a dat Dumnezeu si au vrut mai mult, dar nu pe cale naturala ci pe spatele si munca celorlalti. Practic cu ce ne-am ales per ansamblu in afara de “ce ne pica”. Cu nimic important. Tradarea este efectul tuturor celorlalte defecte din oameni: lenea, minciuna, inselaciunea, nesimtirea, necinstea, rautatea. Din pacate intalnim din belsug toate aceste aspecte oriunde ne-am afla in tara asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *