Aproape 200 de romi au fost audiaţi la DNA. Procurorii bănuiesc afaceri necurate făcute de Partida Romilor cu fonduri europene destinate minorităţilor

tigani dnaAproape 200 de romi din judeţele Botoşani şi Suceava au fost audiaţi la DNA. Procurorii bănuiesc o serie de afaceri necurate făcute de şefii de la Partida Romilor cu bani europeni primiţi pentru integrarea minoritarilor.
Cum au ajuns 200 de romi la DNA Procurorii DNA Suceava au bătut recordul cu numărul de romi aduşi într-o singură zi la audieri. Marţi la prânz, aproape 200 de romi au călcat pragul Serviciului Teritorial Suceava al DNA. Pe lângă ţigani simpli din satele botoşănene şi sucevene, au fost chemaţi şi lideri importanţi ai comunităţii romedar şi reprezentanţi ai etniei pe lângă instituţiile statului. Cei mai mulţi romi audiaţi sunt din judeţul Botoşani, în special din localitatea Coşula. Restul sunt din localităţi precum Vereşti,Mironu şi Salcea. Afaceri necurate cu banii de la Uniunea Europeană Anchetatorii cercetează o posibilă afacere cu fonduri europene, prin fraudarea unui proiect derulat prin Partida Romilor Pro-Europa. Majoritatea celor audiaţi au avut calitate de martori şi au fost întrebaţi, spune botosaninews.ro, de procurori dacă au participat la o serie de cursuri de antreprenoriat social pentru romi, ţinute la Sinaia în anul 2013. Printre cei chemaţi de procurori se află şi Semiramida Balan, consilier pe problemele romilor la Prefectura Botoşani dar şi Jupiter Borcoi, referent pe problemele romilor la Primăria Botoşani. Au fost chemaţi şi omologii lor din Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.