ŞOFERI, SUNTEM TERORIZAŢI DE AGENŢII DE CIRCULAŢIE

alexandru-diamantLumea justitiei solutioneaza plangerile contra proceselor-verbale de constatare a contraventiilor rutiere. Ca şi cum nu ar fi suficient, destui poliţişti abuzează de uniformă şi forţează mâna şoferilor, care, de teama unor amenzi uriaşe, preferă în dese rânduri să fie „atenţi” cu organul. La mijlocul acestei luni vom avea noi reguli pe care trebuie să le învățăm rapid, ca să nu fim nevoiți să vindem mașina sau casa pentru a plăti amenzile. Reminiscențele milițienești au răsărit de ceva vreme la SPR din orasul RM. VALCEA, unde doi politisti tineri, cu casul la gura, se dau smecheri, se cred buricul pământului și stau la cotitură la propriu și la figurat. In RM VALCEA, orasul find praf pentru ca se lucreaza neavand parcari, prin prisma infrastructurii gândite cu fundul de autorităţile valcene.
În punctul cunoscut de conducătorii auto din zonă ca Ostroveni Tic Tac, distinșii polițiști stau la pândă pentru a prinde câte un șofer care vorbește la telefon sau care a parcat neregulamentar sau nu folosește centura de siguranță. Până aici este totul normal, având în vedere că acestea sunt cerințele locului lor de muncă. Problema este că haita condusă de agentul de poliție Marinescu N., la care gura este singurul organ care poate funcţiona şi în absenţa totală a creierului acest gibon, oprește conducătorii auto pentru diferite verificări (cele mai multe abuzive…) Agentul rutier Marinescu nu pățește niciodată nimic, nici atunci când greșește, nici când comite un abuz, aplicând amenzi după cum are chef. Iar din acel moment se spală definitiv pe mâini și puțin îi mai pasă ce se va întâmpla în continuare dar cel mai scarbos si fara character este politistul Ag Nedelus. Chieliosul zanbaret are un tupeu jegos. El se transforma în bou păros. Atunci când se naşte gata tăntălău şi medicina e neputincioasă în faţa anomaliei lui din creieri. Comisarul Deaconu, un politist de onoare, il va invata pe anapoiatul Nedelus sa fie om de omenie.
El știe foarte bine că nimeni nu-l va trage vreodată la răspundere pentru nimic iar, în cel mai rău caz, șefii lui îl vor acoperi, mușamalizând cazul. Ceea ce denotă că abuzurile „rutieriștilor” sunt în floare și vor rămâne așa, până la proba contrarie. Că puțin le pasă agenților de circulație că amenda aplicată a fost anulată de către instanța de judecată. Ei nu pățesc niciodată nimic, încasându-și în continuare salariile pentru activitatea depusă, în disprețul oricărei norme de legalitate și chiar de bun-simț. Iar cel care va plăti în continuare oalele sparte va fi – fără nici cea mai mică îndoială – soferul roman si rrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.