Shadow

Liderul Partidei Rromilor vrea să interzică «mâna întinsă pe stradă». Cerșetorii riscă să fie băgați la zdup!

cersitPreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, Nicolae Păun, a pregătit un proiect de lege prin care cerşetoria de orice fel va fi interzisă în întreaga ţară.Liderul Partidei Rromilor Pro-Europa spune că cerşetoria a ajuns în ultimii ani un fenomen social, rezultat uneori din imposibilitatea rezolvării unei situaţii materiale, dar ce este mai grav e că a devenit o mentalitate din a trăi fără muncă, a multor persoane care apelează la mila românilor. “Cu toate că în Codul Penal există o prevedere prin care cei ce pot munci, dar care cerşesc în mod repetat sunt pedepsiţi, cerşetorii se înmulţesc. Nimeni nu poate stabili cine e apt sau nu de muncă, astfel încât aceşti infractori scapă nepedepsiţi. De aceea, e nevoie de o lege clară, prin care acest fenomen să fie interzis”, ne-a declarat Păun.
Noul act normativ prevede şi pedepse destul de drastice pentru cei care vor fi prinşi cerşind.

 

Amenzi de 1.500 de lei
Astfel, aceştia vor fi obligaţi să plătească amenzi de până la 1.500 de lei sau să muncească în folosul comunităţii, iar dacă nu vor face acest lucru riscă puşcăria până la trei ani. Deputatul le-a pus gând rău şi celor care au handicap fizic şi cer bani.
Aceştia vor rămâne fără ajutorul social, iar însoţitorii lor vor plăti amenzi şi li se vor lua banii primiţi de la stat. Cel mai rău o vor păţi părinţii sau alte persoane care profită de copii. “Nemernicii ăştia trebuie băgaţi imediat la puşcărie, iar legea prevede condamnări între 5 şi 15 ani”, a adăugat Păun

Leave a Reply

Your email address will not be published.