Shadow

Copiii invata reguli de igiena, iar adultii sunt trimisi la cursuri profesionale

romi3Se gandesc in permanenta cum sa ii ajute pe cei cu care soarta nu a fost prea darnica. Au donat articole vestimentare, echipamente medicale si asigura 15 portii de hrana pentru seniorii care abia traiesc de la o luna la alta. Este vorba de membrii Asociatiei Umanitare “Impreuna pentru ei”.
Dupa ce s-au implicat in ajutorarea maramuresenilor, Asociatia Umanitara “Impreuna pentru ei” din Baia Mare deruleaza acum proiectul “Centrul de Aproape”, finantat de Fundatia Soros. Valoarea acestuia se ridica la 19.841,52 de dolari, cofinantarea asociatiei fiind de 4.841,58 de dolari. “Scopul proiectului il constituie abordarea integrata a nevoilor comunitatilor rome din Sarulesti Gara si Dor Marunt din judetul Calarasi. Programele pe care le desfasuram sunt axate pe educatie, sanatate, locuire si locuri de munca”, sustine Gabriela Pop, reprezentanta a asociatiei.
Beneficiarii au primit 7,5 tone de ajutoare
La finele proiectului, cel putin 60 de copii vor fi incurajati sa mearga la scoala, 30 de persoane vor fi consiliate vocational, 12 dintre acestia urmand cursuri de specializare in constructii pentru a-si gasi mai usor un loc de munca. De asemenea, 480 de persoane vor beneficia de programe de sanatate si ajutoare umanitare.
“In primele doua luni de implementare a proiectului au fost evaluate medical 178 de persoane. Ca urmare a evaluarii medicale, s-a realizat un profil al comunitatii. In ceea ce priveste copiii, 62 din Dor Marunt si 17 din Sarulesti au participat la activitati educative, sportive, dar si de informare pe teme de igiena. Luna trecuta, beneficiarii proiectului au primit 7,5 tone de ajutoare, cu scopul de a asigura cele necesare in vederea inceperii noului an scolar. Au fost consiliati 30 de tineri, dintre care 12 urmeaza sa participe la cursuri de formare profesionala”, a adaugat Pop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *