Fratele celor trei surori abandonate, crescut de o familie din Meteor

familieFemeia de etnie romă, care și-a abandonat în spitalul din Severin tripletele, a mai adus pe lume alți șapte copii, o parte dintre aceștia fiind „dați” unor rude, spre a-i crește. Unul dintre copii este crescut de o familie de romi din Târgu-Jiu.
Mama tripletelor abandonate în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin mai are alţi patru minori daţi în îngrijire fără forme legale pe la rudele din ţară. Unul dintre copii se află în grija familiei Rădulescu, din cartierul Meteor al municipiului Târgu Jiu. „A fost identificat de lucrătorii din cadrul Poliției Gorj. În prezent se află la familia la care se află de la vârsta de două săptămâni. Este îngrijit corespunzător. Are dezvoltate legături de atașament față de familia respectivă. Are cinci ani. În prezent are instituită măsura de protecție specială, respectiv plasamentul în regim de urgență la familia care se află, urmând să fie înlocuită măsura cu plasamentul familial”, spun reprezentanții DGASPC.
Tripletele din Mehedinţi s-au născut la sfârşitul lunii august, iar mama lor, în vârstă de 36 de ani, femeie de etnie romă, mai avea acasă trei copii și alți patru dați unor rude. Le-a dat un nume micuţelor, a semnat un act prin care e de acord ca statul să se îngrijească de tripletele sale, apoi a părăsit maternitatea. Autorităţile locale au început deja demersurile pentru a găsi asistenţi maternaţi profesionişti care să aibă grijă de cele trei micuţe, iar poliția încearcă să îi localizeze pe ceilalți copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.