Shadow

„Opriti rasismul! Egalitate in drepturi!”. Sute de romi au protestat in Paris

opriti-rasismulSute de persoane au manifestat sambata la Paris impotriva expulzarii romilor. Manifestantii au cerut Guvernului socialist sa isi modifice politica fata de romi, relateaza AFP.
Cei mai multi dintre participantii la protest erau romi. Alaturi de ei, au manifestat si reprezentanti ai unor asociatii si organizatii politice.
Protestatarii au defilat in liniste in spatele unui banner pe care se putea citi: „Astazi romii si maine cine? Opriti rasismul! Egalitate in drepturi”.
„Nu expulzarilor fara asigurarea unor locuinte”, „romii cetateni europeni” au fost cateva sloganuri.
Printre manifestanti s-a aflat si o fetita care purta imbracaminte pe care se putea citi: „Nu vreau sa fiu expulzata”.
„Noi nu suntem o problema (…) Noi suntem aici, vom ramane aici si nu cerem altceva decat drepturi care sunt ale noastre”, a declarat Saimir Mile, presedintele asociatiei Vocea Romilor.
„In Franta, este scris Libertate, egalitate, fraternitate. Dar imi este greu sa cred. Nu sunt un hot, nu creez probleme. Vreau doar sa traiesc linistit aici si sa muncesc. In loc de asta, mi se sparge baraca, sunt insultat”, a declarat pentru AFP Boti Sorin, un rom in varsta de 38 de ani, care locuieste intr-o tabara din Saint-Denis, in apropiere de Paris.
Rotaru Constantin, roman ajuns in regiunea pariziana in urma cu patru ani, cauta prin gunoaie si vinde ce gaseste pentru a-si hrani sotia si cei patru copii. „Ca si voi, ca oricine, vreau sa muncesc si sa platesc taxe aici”, a declarat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *