SUNT ROM SI SUNT EGAL CU ROMANII

alexandru-diamantCând izbuteşti şi tu, într-un final de săptămână mototolită, să-ţi cărcăleşti un zâmbet pe faţa ta de tigan trebuie să apară numaidecât la televizor cineva care îţi strică tot cheful. În general, demolatorii optimismului nostru nu sunt doctorii, cum ar crede unii.
Ziua nu e miracolul în care soarele a răsărit din nou pentru noi, dându-ne lumină şi putere, ci o înşiruire de 12, 14, 16 ore, câte avem de alergat şi muncit până la leşinul de noapte. Vă daţi seama că e groaznic de greu să fii reporter rrom, nu poate oricine.
“De această clasă politică va depinde felul cum noi ne vom organiza in societatea şi vom privi către o clasă politică nouă în contextul faptului că liderii politici rromii sunt aleşi…  numiţi conform cu anumite principii, gen Partida Romilor sau proveniţi din alte medii”. Profund! “Vor urma zile grele pentru Partida Romilor si pentru deputatul Paun chiar dacă ele nu vor fi uşoare” sub comanda lui Ciolos . Adică, după ce că nu sunt uşoare, mai sunt şi grele! După ce că ne merge prost, le mai merge şi (gura) anapoda. Ca din întâmplare, s-au retras din competiţie şi rromii cu neveste grase, femeile cu bărbaţi proşti, bărbaţii cu femeile cu copii din flori, bărbaţii cu urechile mari, femeile cu sânii mici. Cu duioşie în glas au confirmat participarea, doar cei care au bani şi n-au celulită, au copii şi n-au cazier, au amante şi n-au sifilis. Căţărându-se pe scara evoluţiei, dându-şi jos de pe cocoaşă poverile necunoaşterii, oamenii au ajuns la stadiul de homo sapiens, de la înălţimea căruia păreau că mai au puţin şi ating stelele cu mâna. În fiecare zi, însă, viaţa noastră se arată a fi tot măruntă, ca cersetoria, hotia şi cate alte smecherii si ne-am aşezat sub semnul socotelilor simple. Sunt tigan si am drepturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.