Shadow

Mihăești, Constantin Bărzăgeanu: Am reușit să onorez toate promisiunile

Barzageanu-Mihaesti-685x320Domnule primar Constantin Bărzăgeanu, vă rugăm să ne faceţi un mic rezumat al activităţii dumneavoastră din acest mandat.
Eu îmi rezolv aproape toate promisiunile pe care le-am făcut cetățenilor. La nivel de localitate s-au făcut asfaltări. Este vorba despre drumul DC 128 care face legătura între Plută și Haltă Govora, este vorba despre o porțiune de 3,700 km unde s-a turnat primul strat și al doilea strat in proporție de 80%. Așa cum a promis domnul Vălimăreanu, directorul de la RAJDP, până la finele anului va fi asfaltat. Am mai făcut un drum cu rigole cu tot. Este vorba despre drumul stadionului, pe o lungime de 1 km, s-au făcut extinderile de apă în toată localitatea. Mai avem într-un singur sat unde se lucrează în momentul de față. S-au reabilitat și s-au dotat toate căminele culturale, s-au făcut vestiarele pentru echipa de fotbal. Avem o echipă de fotbal cu care ocupăm un loc fruntaș, s-au făcut cele două grădinițe, prin Banca Mondială, care au cate două grupe. Sunt dotate cu toalete, cabinete medicale, au parcuri de joacă. La nivel de localitate avem trei parcuri pentru tinerii din zonă, avem un teren sintetic pentru care am făcut și o parcare pentru 20 de mașini. Este chiar în fața stadionului. S-a reabilitat primăria veche. Toate școlile și grădinițele din localitate s-au dotat. Avem trei școli și 5 grădinițe. Avem instalații de gaz metan în toate, fiecare are centrală termică, toate au izolație termică, termopane.
În luna decembrie, am primit, pe situații de urgență bani. Avem de asfaltat în satul Negreni, o stradă în satul Buleta, 2 străzi în satul Bârseștiși, 2 străzi în satul Scărișoara. În Scărișoara se lucrează, se face al doilea strat de piatră spartă, după care, săptămîna viitore (nr – interviul a fost realizat în octombrie 2015), dacă este timpul favorabil, se va pune primul covor de asfalt şi vor fi şi rigolele făcute, vor fi poduri şi podeţe în funcţie de proiectul care este în zonă.
Avem două punţi pietonale care fac legătura între două sate care au fost şi ele remediate. S-au făcut dotări în primărie. Avem un program cu Registrul Agricol şi Serviciul Financiar în colaborare cu Consiliul Judeţean. Am primit calculatoare, imprimante, pentru a ne putea uşura munca. Luna aceasta urmează să asfaltăm drumul care face legătura între Casa Parohială în satul Măgura şi Troiţa Măgura, mai precis Casa Roibu. S-au pietruit toate drumurile din localitate. Avem utilajele noastre. Chiar acum suntem pe ultima sută de metri la un proiect, vom merge la Craiova pentru a face canalizarea şi vom face şi drumurile din localitate care nu sunt asfaltate. Mai avem în plan şi un After School, pe fonduri europene. Vineri vom merge la Craiova pentru a ne verifica dosarul, să vedem câte punctaje avem şi unde ne încadrăm. A apărut acum o nouă grilă care diferă de anii precedenţi.
S-a îmbunătăţit iluminatul public, s-au împrejmuit islazele, s-au făcut acele igienizări pe marginea râurilor şi în felul acesta nu am mai avut probleme cu cei de la Apele Române. Totul funcţionează cum trebuie. Acum avem o extindere la un cămin cultural. Era necesară această extindere pentru că este o comună foarte mare unde avem cele mai multe căsătorii din judeţul Vâlcea. Venind foarte mulţi oameni la cununie sala devine neîncăpătoare. Astfel ne-am gândit să facem o sală de festivităţi cum este cea de la Râmnicu Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *