Shadow

Copiii femeii de serviciu UCISE în IADUL din Colectiv au rămas PE DRUMURI. Primăria le-a LUAT CASA înapoi. Ajutorul autorităţilor a fost doar un GEST de FAŢADĂ

familie-maria-ion-465x390Una dintre cele 60 de suflete răpuse de flăcările din clubul Colectiv a fost şi Maria Ion, cea care asigura curăţenia în local, şi care nu ar fi trebui să se afle în acea seara la serviciu. Povestea ei a emoţionat o ţară întreagă. Femeia a lăsat în urma ei cinci copii şi un tată paralizat. Aceştia trăiau cu chirie într-o cameră de 12 metri pătraţi, fără lumină, şi dormeau pe un singur pat şi două fotolii, primite de pomană.

Imediat după înmormântarea femeii, autorităţile s-au implicat în cazul ei, astfel că primăria Capitalei a oferit familiei o locuinţă, în care mătuşa îşi putea îngriji nepoţii.
Acum, fratele femeii de serviciu de la Colectiv spune că gestul primăriei a fost doar de faţadă şi că un reprezentat al instituţiei a mers la ei pentru a recupera cheia locuinţei.
“Da, asa s-a intamplat. A venit o doamna de la Primarie si a luat cheile de la intrare. Au zis ca o sa le dea alta locuinta, dar nu am auzit inca nimic.Pana una alta, copiii surorii mele, Dumnezeu sa o ierte!, stau cu sora-mea cealalta intr-o casa inchiriata la Lizeanu. Sora-mea are 5 copii ai ei si cu 5 ai Mariei s-au facut 10. Daca il mai pun si pe tata si pe ea, iata ca sunt 12 suflete. De ce au luat cheia cei de la Primarie, nu stiu”, spune fratele femeii.
Contactaţi de jurnaliştii de la wowbiz.ro, directoarea Fondului Imibiliar a fost de negăsit. În urmă cu ceva timp, ea a declarat că familia Mariei Ion nu s-a mutat în noua locuinţă, fără să precizeze însă că blocul nu era branşat la reţeaua de gaze şi nici nu a explicat de ce au dat un apartament fără să întocmească vreun act.
“Stiu doar ca blocul avea doar lumina si atat, in rest nu era caldura, nu erau gaze, nu era apa calda. Pai, cum sa mearga 12 persoane sa locuiasca acolo?! O camera trebuie doar pentru tata, ca e paralizat si face pe el, iar copiii, 10 la numar, ar fi trebuit sa stea in doua camere! In plus, casa pe care le-au dat-o cei de la Primarie e pe la Rosu, adica in fundul cartierului Militari. Copiii au intrat si ei la scoli in sectorul 2, cum sa faca naveta atata drum zilnic?! Au venit si cei de la Autoritatea Tutelara si au facut actele sora-mii pentru copii. Acum ce sa zic, asteptam ca poate ne-o da domnul Ontanu o casa. Tot ceea ce a fost la TV a fost ca sa inchida gura lumii. Copiii stau in chirie, nu au casa lor, asta trebuie sa stie tara asta”, a declarat Cristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *