NEMULTUMIRE – Romii care locuiesc in spatele Garii sunt revoltati ca trebuie sa se mute din locuintele ridicate ilegal

Romi garaCu speranta ca vor putea sa isi clarifice situatia locuintelor, cativa romi care traiesc in casele improvizate din spatele Garii CFR din Baia Mare au batut astazi, 4 martie, la usile primariei. Acestia au primit un ultimatum de la Politia Locala prin care li se cere sa isi paraseasca locuintele improvizate pana la inceputul lunii aprilie, in caz contrar urmand ca acestea sa fie demolate. Autoritatile locale sustin ca 15 familii locuiesc in acea zona fara acte de proprietate, iar masura de a-i evacua pe romi are ca scop eliminarea constructiilor ilegale de pe domeniul public.

Romii povestesc ca autoritatile le-au cerut ca pana la inceputul lunii aprilie sa isi paraseasca locuintele. Familiile care stau in zona nu inteleg de ce trebuie sa plece, in conditiile in care locatarii din blocurile vecine nu au nicio problema cu ei si nu au facut nicio reclamatie. Mai mult, acestia sustin ca terenul pe care sunt construite colibele nu este terenul primariei, ci al CFR-ului.

„Ni s-au dat avertismente ca sa fim evacuati, in care scrie ca locuim ilegal pe terenul primariei, ceea ce nu e adevarat, ca e terenul CFR-ului. Suntem 15 familii care suntem civilizati, sefii de la CFR nu se plang de noi, nu au reclamatii si ni s-au dat avertismente sa parasim pana in data de 2, ca daca nu, in data de 3 aprilie vin cu utilaje peste noi, dar nu ni s-a dat nicio dispozitie unde sa plecam. Suntem oameni bolnavi, sunt o gramada care au copii mici, unde se duc aia? Nu se poate asa ceva! Suntem discriminati din cauza ca suntem romi!”, a marturisit unul dintre locatarii din zona, Valer Boldis.

La primele ore ale diminetii de astazi, aproximativ 10 dintre romii care locuiesc in spatele garii au mers la primarie, pentru a cere explicatii cu privire la situatia in care s-a ajuns. De acolo, acestia au fost trimisi la sediul Politiei Locale din Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.