Shadow

Tabăra studenţilor romi – „Să învăţăm să trăim împreună!

Tabara-2-696x522Asociaţia pentru Incluziune şi Progres Social, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, a desfăşurat în perioada 2015, la Iaşi, proiectul „Tabăra studenţilor romi – Să învăţăm să trăim împreună!”.
La eveniment au participat 38 de persoane de etnie romă, studenţi, masteranzi, doctoranzi, care studiază în diverse centre univeristare din ţară.
Scopul acestui proiect a fost dezvoltarea dialogului intercultural, promovarea diversităţii culturale, incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse în rândul tinerilor romi, în vederea stabilirii unei punţi culturale, îmbunătăţirea relaţiilor interumane şi profesionale între membrii aceluiaşi grup etnic multicultural, prevenirea şi combaterea atitudinilor şi comportamentelor discriminatorii.
Obiectivul general al proiectului a constat în facilitarea dialogului intercultural pentru 38 de tineri de etnie romă, studenţi, masteranzi, doctoranzi, în cadrul unei tabere educativ-culturale şi crearea unei reţele de comunicare interculturală pentru aceştia, în vederea iniţierii de acţiuni comune pentru promovarea diversităţii culturale şi a egalităţii de şanse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.