Shadow

Experienta unui fotograf roman intr-o comunitate de romi a ajuns subiect in New York Times

famuilie“Aveti grija. Romii fura copii!” – cu acest mesaj incepe un articol din New York Times, publicat in sectiune Lens, dedicata fotojurnalistilor.Citatul nu le apartine jurnalistilor americani, nu va grabiti sa interpretati, ci fotografului roman Mugur Varzariu, care a relatat care a fost primul avertisment din viata sa primit in privinta comunitatii romilor din Romania.
Crescut in Bucuresti, Mugur Varzariu a povestit in NY Times cum pentru societatea in care s-a invartit comunitatea romilor era deseori asociata cu, citam din NY Times, “lenesa si plina de criminalitate”.
“Romii mai sunt recunoscuti si ca tigani, un termen considerat jignitor”, noteaza New York Times, care scrie in continuare: “Stramosii lor, care au venit in Europa din India, s-au luptat cu agresivitatea si violenta aratata fata de comunitatea lor.”Pentru Mugur Varzariu, fotograful roman de 42 de ani, comunitatea romilor era o enigma pana acum doi ani, cand, auzind ca primarul din Baia Mare are de gand sa construiasca un zid care sa delimiteze spatiul ocupat de romi de cel ocupat de romani, s-a deplasat acolo sa vada cu ochii sai acel fenomen

Leave a Reply

Your email address will not be published.