Proiectul european dedicat elevilor romi din Vâlcea a ajuns la final

scoalaMiercuri, 23 decembrie 2015, la Hotel Sofianu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a avut loc Conferința de încheiere a proiectului „Servicii de Prevenire și Remediere în Educație: SPRE școală” – cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Perioada de desfășurare a proiectului a fost de 6 luni, între 01.07.2015 şi 31.12.2015. Valoarea totală a proiectului este de 8.648.038,00 lei lei, din care 7.350.832,30 lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă acordată din Fondul Social European.

Obiectivul general al proiectului vizează prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii pentru 1.300 de persoane din comunitățile dezavantajate, cu precădere din localități rurale din Romania și din rândul populației de etnie romă, prin implementarea de programe educaționale integrate de tip preventiv și remedial.

Prin participarea la activitățile non-formale și informale ale proiectului 1000 de elevi supuși riscului de abandon vor depăși dezinteresul față de școală și vor avea o mai bună participare la activitățile educative obligatorii din școlile la care sunt înscriși, iar 300 de persoane participante la activitățile remediale de tip ”A doua șansă” vor fi reintegrate în sistemul de educație în vederea finalizării studiilor pe care le-au abandonat.

Evenimentul se va desfășura cu participarea echipei de implementare a proiectului, a reprezentanților administrației locale, a reprezentanților mass-media. Invitații de onoare vor fi reprezentații Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, ISJ, CCD, CJRAE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.