Shadow

Pentru copiii romi din Baia Mare beatboxul e singura ieșire din ghetou

pentru-copiii-romi-din-baia-mareAnul ăsta l-am cunoscut pe Tobias Hug la o petrecere într-o pădure din Londra. Mi-a spus că e instructor de beatbox și m-a amuzat demonstrația lui. A doua zi mi-a picat fisa: cred că lui Tobi i-ar plăcea mult de puștii din Baia Mare și cred că ar trebui să-l duc acolo și să filmez ce iese. A acceptat din prima, fără rezerve.Cum i-ați selectat pe cei care au participat la atelier?
În prima zi ne-am dus pur și simplu cu niște boxe, un microfon și un loopstation în cartier. Tobi a început să bage și a atras puștii ca un magnet. Nu a durat mult până au cerut microfonul să încerce și ei, iar Tobi a ales 12 dintre cei mai buni sau mai interesați să devină buni.
Mi-a plăcut mult de Larisa, mi-a rămas în minte. Au mai fost și alte fete în afară de ea?
Au mai fost, da. Maria (fata cu pisoiul din film) și sora ei, Mihaela, dar erau mititele și nu la fel de avansate. Fetele erau mult, mult mai timide decât băieții și nu se ofereau cu la fel de mult tupeu. I-am cerut expres lui Tobi să aleagă și fete, pentru că știam că o să se întâmple asta. Pe Larisa a observat-o el pentru că își mișca buzele foarte bine, imitând ce făcea Tobi, dar nu a avut curaj să ceară microfonul în prima zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *