Se lansează Uniunea Romilor Pakivale

pakivaleCea mai mare minoritate etnică din România lansează Uniunea Romilor Pakivale, care cuprinde opt formațiuni reprezentative pentru romii din țara noastră și reprezentanți ai comunităților oamenilor de afaceri romi, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES.Prezenta asociere își propune să inițieze, să dezvolte și să contribuie la implementarea de politici publice în perioada 2015 — 2025 și să promoveze reprezentarea comunității de romi în consilii locale, consilii județene și în Parlamentul României în anul electoral 2016, “ca singura șansă pentru găsirea de soluții concrete la nevoile lor”.
Uniunea Romilor Pakivale are ca scop principal generarea de condiții de trai mai bune pentru comunitatea romă și garantarea drepturilor minorității rome.
Potrivit comunicatului, uniunea va elabora politici publice direcționate pe mai multe domenii de activitate, care să fie negociate cu principalii actori politici, pentru a fi integrate în programele guvernamentale. În acest sens, Uniunea se va prezenta ca un vector politic al comunității și va participa la alegerile locale și generale, pentru a prezenta și promova public politicile publice grupate sub Platforma Program a Uniunii.
Conform comunicatului, Uniunea Romilor Pakivale va susține, la alegerile locale din 2016, Alianța pentru Unitatea Romilor din România — AURr.
Uniunea va face eforturi în sensul stabilirii de politici economice care să implice strategii, surse de finanțare, facilități fiscale și implicarea autorităților locale și centrale, în special în zonele locuite cu preponderență de etnia romă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.