Ingrediente
1 kg piept de pui dezosat
1 ceapa
1 cescuta orez
2 oua
sare
piper
cimbru
1 l apa
Pentru sos:
500 g smantana pentru gatit
140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
100 g parmezan ras
50 g unt
1 lingurita ulei de masline
1 ceapa rosie
5 catei de usturoi
275 g ciuperci din conserva
sare
piper cu lamaie
frunze de busuioc
tarhon
nucsoara
putina zeama din care au fiert perisoarele
marar verde
MOD DE PREPARARE RETETA
Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.
Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta. Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.
Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.
La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.
Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.
Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.
Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.
Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.
S-aveţi poftă bună!