Bulibașă arestat! Șpagă de mii de euro!

catuse_6e9776_02Procurorii DNA Oradea l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe bulibaşa Ferdinand Stănescu, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă după ce a primit de la denunţător o primă tranşă de 12.000 de euro din suma totală pretinsă pentru a influenţa trei magistraţi din Iaşi, potrivit Agerpres.Conform unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în zilele de 22 şi 25 noiembrie, precum şi pe 9 decembrie 2015, Ferdinand Stănescu a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) suma totală de 30.000 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra a trei magistraţi din municipiul Iaşi, care aveau de soluţionat o cauză penală în care o rudă a denunţătorului fusese trimisă în judecată în stare de arest preventiv.
‘În schimbul banilor pretinşi, inculpatul a afirmat că îi va determina pe magistraţi să dispună punerea în libertate a persoanei respective. Inculpatul mai susţinea că fiecare dintre cele trei persoane (‘doi procurori şi un judecător’) urma să primească iniţial suma de 5.000 de euro, iar, după punerea în libertate a rudei denunţătorului, încă 5.000 de euro/persoană’, se menţionează în comunicatul DNA.
Pe 9 decembrie, în parcarea unui hotel din localitatea Băile Felix, Ferdinand Stănescu a primit de la denunţător o primă tranşă de 12.000 de euro din suma pretinsă, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine arestarea preventivă. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.