Trei romi celebri, iubăreţi şi infractori

narcis_sireteanuSăptămâna trecută, idila hormonală dintre Patricia Kaas şi Truică a putut fi privită dintr-o nouă lumină. Se vede că nici măcar pentru o vedetă internaţională nu contează altceva decât dimensiunile portofelului, la care se adaugă alte dimensiuni, cu un caracter atât de intim, că nici nu mai stăruim asupra lor. Era clar că un ins cu fizionomia lipsită de semnele inteligenţei ca a lui Truică nu-şi putea câştiga averea prin mijloace intelectuale. Era foarte clar că e priceput doar la furat portofelul ţării. Patriciei Kaas nu i-a păsat. Ea nu vede mai departe de orgasmul ei, de banii ei. Acum e fericită că în biografie şi-a bifat o aventură cu un ţigan veritabil.
Mai puţin surprinzătoare, dar la fel de dezgustătoare, este aventura sexuală a altui ţigan celebru, dinamovistul Borcea, cu judecătoarea care a vrut să-l scape de puşcărie. Se pare că, la ora respectivă, respectiva a vrut să-l judece pe inculpat sub toate aspectele. La vremea acţiunii, Borcea, cu mintea lui pitecantropică, îşi zicea că îşi băga organul intim în justiţia română. Ceea ce era foarte adevărat. Cred că ar fi nimerit ca, pe viitor, judecătorilor să li se administreze nişte prafuri speciale, care să le sufoce libidoul.
Ajungem şi la punctul culminant al scrierii noastre. De 25 de ani îl suportăm pe pelticul de Cristoiu, căruia ăştia mai mititei i se adresează – cu o slugărnicie de neînţeles – cu „maestre”. Omul se pretinde un mare analist şi, mai mult, creator de ziarişti importanţi ai României. Unul dintre aceştia ziarişti clociţi de Cristoiu tocmai a fost prins şi el cu mâna în portofelul ţării. E vorba de un alt rom, pe numele lui Dan Andronic.
Culmea e că pelticul Cristoiu îi ia apărarea, în loc să se dezică de el şi de faptele sale. Şi e momentul să mă întreb dacă n-a sosit momentul să aflăm dacă acest mic Cristoiu mare-n gură nu joacă şi el pentru echipe adverse ale României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.