Ikea si Campania Jucariilor de Plus

ikeaIn Romania, in anul 2015 au fost vandute 57.369 de jucarii in valoare de 80.387 euro, care au fost utilizati la finantarea unui proiect implementat de UNICEF. Incepand cu 2011, au fost sprijinite proiecte ale organizatiei Salvati Copiii. In primul an, au fost vandute 56.405 de jucarii, iar in anul 2015 numarul total de jucarii vandute a ajuns la 48.171.

Anul acesta, campania se desfasoara in perioada 3 noiembrie 2013 – 4 ianuarie 2014, iar pentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti cumparate, IKEA Foundation doneaza un euro pentru educatia copiilor.
IKEA Foundation isi propune sa imbunatateasca oportunitatile pentru copii si tineri din tarile in curs de dezvoltare, finantand programe pe termen lung care creeaza o schimbare substantiala si de durata. IKEA Foundation colaboreaza cu parteneri strategici cu abordari inovatoare pentru a obtine rezultate pe scara larga in patru domenii fundamentale ale vietii unui copil: un loc pe care sa-l numeasca acasa, un inceput sanatos in viata, o educatie de calitate si un venit durabil in familie. Se estimeaza ca pana in 2015 peste 100 de milioane de copii vor beneficia de programele finantate. 
Doi dintre partenerii principali ai IKEA Foundation sunt UNICEF si Salvati Copiii. Compania IKEA, prin intermediul IKEA Foundation, este cel mai mare donator la nivel mondial pentru ambele organizatii. 
De ce crede IKEA Foundation in educatie?
Educatia este unicul mod prin care putem asigura copiilor un viitor mai bun, iar proiectele pe care le implementeaza se concentreaza pe activtati care au impact asupra vietii copiilor: de la asigurarea unor conditii mai bune de sanatate, pana la asigurarea obiectelor necesare pregatirii pentru scoala.
Proiectul implementat de Salvati Copiii in Romania

IKEA Foundation se implica activ si in Romania prin intermediul parteneriatului cu Salvati Copiii. Programul „Sanse egale pentru toti copiii, intr-o societate fara discriminare” are drept obiectiv reducerea discriminarii celor mai vulnerabile doua grupuri de copii: copiii rromi (80% dintre copiii care nu ajung niciodata la ?coala sunt copii de etnie Rroma) si copiii ce prezinta risc pentru a dezvolta o problema de sanatate mintala (e vorba de 25% dintre copiii din Romania, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii).

Leave a Reply

Your email address will not be published.