Shadow

Satul de romi de pe Valea Băiaşului în pericol de a fi luat de ape

imagine-articol_36993Un cătun din comuna Racoviţa, care se află pe malul râului Băiaşu, se află în pericol de a fi „măturat” de apele râului, în cauzul unei viituri şi a topiri zăpezilor, potrivit
În aceste condiţii, primăria Racovița a cerut de urgență Administrației Apelor Române să aibă în vedere amenajarea albiei râului Băiașu. Primarul din Racovița, Sonia Iliescu, a explicat că râul Băiașu a erodat malurile și albia acestuia s-a apropiat periculos de mult de curțile oamenilor, astfel că gardurile a multor persoane sunt „în aer”.
„Vremea caldă a angrenat topirea zăpezilor sus la munte și nivelul apei a început să crească. Este chiar aici la vârsarea în râul Olt. Se impune de urgență ca cei de la ABA Olt să pregătească un plan de regularizare a albiei râului Băiașu pentru a nu se repeta tragedia de acum un an de la Vaideeni. Cătunul poate fi măturat cu totul la o viitură mai mare a acestui râu”, a mai spus Sonia Iliescu.
Râul Băiașu este un afluent principal al Oltului, care izvorăște din Munții Cozia și care adună astfel apele din torenți și pârâurile pe o lungime de 20 de km înainte de vărsare. În mai multe puncte acesta deja a afectat platforma drumului județean Racovița — Perișani, fiind afectat un sens de mers.
În cătunul din Racovița locuiesc aproximativ 100 de familii (romanialibera.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published.