Arhiepiscopia Craiovei a făcut şcoală „de elită“ din banii destinaţi săracilor

Mitropolitul+Olteniei+s-a+%C3%AEncurcat+%C3%AEn+declara%C5%A3ii+c%C3%A2nd+a+venit+vorba+de+fondurile+europene+pentru+centrul+social+din+comuna+Gr%C4%83dinari_526714Arhiepiscopia Craiovei a primit, în 2016 fonduri europene de aproximativ 650.000 de euro pentru reabilitarea și modernizarea unui fost liceu agricol. Clădirea, aflată în comuna Grădinari, județul Olt, urma să fie folosită de instituția bisericească pentru a oferi servicii sociale și educaționale către 500 de copii din localitate.
Arhiepiscopia Craiovei a încasat banii, prin Programul Operațional Regional – Regio, a modernizat imobilul, însă i-a schimbat destinația asumată prin contractul cu autoritățile europene. Astfel, în clădire funcționează acum Colegiul Național de Fete “Buna Vestire“, o școală gimnazială cu internat care asigură educația pentru numai 12 eleve.
Ca să fie acoperită din punct de vedere legal, Arhiepiscopia Craiovei a apelat la un truc: școala gimnazială își desfă­șoară activitatea în sălile destinate în acte centrului social multifuncțional. Dotările cumpărate pe bani europeni sunt folosite pentru necesitățile Colegiului de Fete, dar în cazul unor verificări sunt prezentate ca aparținând în continuare de centrul social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.