RASIȘTII SE FOLOSESC ÎN CEL MAI STUPID MOD DE CIFRE ȘI STUDII

500_lei._Romania,_2005_aNici Eminescu nu s-a lăsat mai prejos în analiza lui de 30 de pagini despre evrei numităCestiunea Izraelită, unde a asociat cămătăria strict cu evreii, la fel cum unii asociază-n zilele noastre furtul doar cu romii. Poetul observa că, în Bucovina, unde-n 1869 populația era formată în proporție de 82,65% din români și 9,33% evrei, 1059 de datornici români au fost expropriați pentru datorii, față de doar 77 de evrei.
Din asta poetul nepereche statistician trage concluzia că „mai toți debitorii expropriați sunt români” și „evreii sunt uzurari și ei sunt cari expropriază!”, fără să se gândească că, dacă respectă proporția populației, sunt aproape la fel de mulți expropriați din ambele etnii.
Eminescu trece de la analize economice, la teorii eugenice, pe baza unor cifre precum „Nașteri la Neamț: 369 ortodocși 368 evrei, Morți la Neamț: 181 ortodocși 188 evrei”. Din informațiile astea el a tras concluzia că „această descreștere a populației române din orașele Moldovei însemnează înlocuirea clasei de mijloc române prin izraeliți”. Ce dacă sunt la fel de mulți morți, Eminescu tot vede creștinii traco-daci înlocuiți de evrei, cum unii idioți din zilele noastre au impresia că populația va fi înlocuită de romi.
Eminescu merge mai și mai departe, și spune că „fiecărui suflet de evreu în plus au trebuit să-i facă loc doi creștini”, de parcă era concurs. „Românii se curăță în genere de pe fața pământului, doi pentru unul, ca să-i lase noului cetățean evreu în perspectivă două pâini, nu una”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.