Abuzurile poliţiştilor ne costă 11.700 de euro

politie04Abuzurile poliţiştilor aduc o nouă condamnare a României la CEDO. Curtea de la Strasbourg a stabilit ca o familie de romi din Clejani să primească daune de 11.700 de euro pentru bătăile încasate de la poliţiştii din localitateDecizia de zilele trecute a Curţii Europene a Drepturilor Omului a stabilit faptul că familiei Boacă din Clejani i-a fost încălcat dreptul de a nu fi supusă torturii, precum şi dreptul de a nu fi discriminată rasial.
Românii s-au plâns la Strasbourg că autorităţile din ţara noastră nu le-au făcut dreptate după ce, în martie 2006, au fost snopiţi în bătaie în sediul poliţiei şi au fost numiţi “ţigani borâţi”, iar unul dintre ei a stat în spital 19 zile.
După ce plângerea lor a ajuns la CEDO prin intermediul organizaţiei Romani Criss, judecătorii au decis că ancheta Parchetului a fost superficială şi că anchetatorii nici măcar n-au încercat să verifice dacă există o legătură între incident şi faptul că victimele sunt de etnie romă.
Astfel, ţara noastră a fost obligată să le plătească romilor de la Clejani despăgubiri morale de 11.700 de euro. Banii vor fi plătiţi, în mod evident, din bugetul public, ceea ce înseamnă că toţi românii vor contribui la acoperirea unei greşeli voite a unor oameni ai legii care-şi ghidează activitatea după principii învechite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.