Dana Varga, consilierul de stat pe problemele romilor, a demisionat! Susţine că i s-a spus că ”sunt prea mulţi romi în Guvern”

Dana_Varga_captura_YoutubeDana Varga a demisionat, joi din funcţia de consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru. Motivul demisiei a fost solicitarea expresă a cancelarului Ioan Dragoş Tudorache, care a spus că: ”sunt prea mulţi romi în Guvern şi nu prezint încredere”, susţine Dana VargaM-a afectat foarte mult afirmaţia domnului Tudorache, pe care de altfel am şi invocat-o în demisia înaintată”, susţine Dana Varga, care, în prezent, ocupă funcţia de preşedinte al Departamentului Minorităţi Naţionale, din cadrul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).
Biroul de Presă al Guvernului a precizat, într-un comunicat publicat vineri, că primul ministru Dacian Ciolos nu a avut încă “oportunitatea” de a “studia şi de a se pronunţa” în ceea ce priveşte demisia Danei Varga.
”Declaraţiile doamnei Varga din presă şi din textul demisiei nu sunt împărtăşite de Premier sau de Şeful Cancelariei. Pe fondul atribuţiilor acoperite de doamna Dana Varga trebuie menţionat faptul că, în noua configuraţie a Cancelariei prim-ministrului, problematica romilor se regăseşte acum integrată în cadrul Departamentului de politici privind incluziunea socială şi drepturile omului”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.