EXCLUSIV. Florin Salam, regele fals al căutărilor Google. Cum dezinformează revista americană TIME

salamRevista americană TIME a prezentat, miercuri, un infografic cu cele mai căutate personalități în anul 2015 în fiecare țară bazat pe datele din Google, din care reiese că România este o țară de maneliști, iar Florin Salam este cel mai popular nume din căutările pe Internet.
Graficele pe care Google România le-a prezentat săptămâna trecută arată însă altceva: Simona Halep este în topul personalităților căutate în 2015 în România, iar Florin Salam nu se află nici măcar în top 10. Reprezentantul Google România, Gabriela Chiorean, a confirmat aceste date pentru România liberă.
Florin Salam nu apare nici în topul personalităților și nici în topul căutarilor generale realizat în anul 2015 pe Google, potrivit datelor furnizate de gigantul
România liberă a trimis un mesaj de sesizare către redactorul Megan McCluskey de la revista Time care a scris acest articol pentru a afla care este sursa materialului și pentru a cere corectarea informațiilor prezentate. Autoarea articolului nu a prezentat criteriile după care a fost realizat clasamentul. Este posibil ca Florin Salam să fie pe primul loc în căutărilor simple, nu și pe baza căutărilor de știri, căutărilor de imagini sau căutărilor de pe Youtube.

Leave a Reply

Your email address will not be published.