Shadow

Rromi din Suedia atacati in fiecare zi de localnici. Le arunca acid în față, îi calcă cu motocicleta, le dau foc la taberele amplasate la marginea orașelor, folosesc chiar și arme de foc împotriva lor.

cer-etorii-rromi-din-suedia-atacati_388929Numărul mare de cerșetori rromi pe străzile orașelor suedeze îi determină pe unii localnici să recurgă la gesturi extreme. Nemaiștiind cum să oprească fenomenul cerșetoriei, unii suedezi le arunca acid în față, îi calcă cu motocicleta, le dau foc la taberele amplasate la marginea orașelor, ba chiar folosesc și arme de foc împotriva lor.Este și cazul unui cerșetor rrom venit dinRomânia, Gheorghe Rancu, care, după o zi lungă de cerșit pe străzile Stockholm-ului, s-a culcat pe o bancă într-un parc. La un moment dat, un necunoscut a trecut pe lângă el și i-a aruncat cu acid în față. Din fericire, cerșetorul de 27 de ani a supraviețuit, dar acum începe să tremure de frică atunci când ajunge în apropierea acelui parc
Un necunoscut a aruncat cu benzină iar apoi a încercat să le dea foc
Elena Stănescu și Mariana Ion, alte douaceșetoare rrome cu cetățenie română, au fost incendiate luna trecută. Se pare că în timp ce femeile cerșeau, un necunoscut a aruncat cu benzină iar apoi a încercat să le dea foc celor două femei. Mariana Ion reușit să se salveze, refugiindu-se lângă o fântână unde, în cele din urmă, a reușit să stingă flăcările.În Suedia cerșetorii de etnie rromă s-au înmulțit semnificativ în ultimii ani. Potrivit poliției, în acest moment în Suedia “activează” liber pe străzi circa 4000 de cerșetori, dintre care 1500 sunt în Stockholm. Unii dintre cerșetorii rromi își instalează tabere în pădurile din vecinătatea capitalei. Trăiesc fără apă, fără curent electric, fără instalații sanitare. Singurele lor venituri provin din cerșit și din vânzare de sticle de plastic. Atunci când autoritățile îi evacuează, rromii își mută tabăra câteva sute de metri mai încolo și își continuă viața.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *