Shadow

Romii care au mers la cersit in Suedia, iar cu banii stransi si-au facut vile in Romania. Cat le dadeau nordicii zilnic

vilaDe cand au descoperit Suedia, unii locuitori din Corvu, judetul Dambovita, o duc tot mai bine. Nordicii sunt oameni milosi si le-au dat bani, iar multi dintre ei s-au intors in tara sa isi construiasca vile.
Uimit de bogatie, primarul din sat le-a dat gratis terenuri si, la marginea satului, a aparut un cartier numit de localnici al romilor suedezi.
Cu doua cuvinte pe care le stiu in suedeza, acesti doi soti din Coravu i-au impresionat pe nordici. Dupa doi ani de cersit, s-au intors in Coravu si, din banii stransi, si-au ridicat o casa la care nu au visat vreodata. Si au de gand sa se intoarca.Daniel are 34 de ani si abia s-a intors de la cersit tot din Suedia. Este casatorit si are o fata de 13 ani. Inainte sa plece, locuiau toti intr-o camera ridicata din caramazi stranse din gunoaie.
Daniel Stan, localnic: “Inainte am dus-o foarte greu, nu aveam nici ce sa mancam… am stat pe jos la cersit… Ne iau la ei acasa, mancam cu ei… e foarte milosi”
Cu bani doar de drum, doamna Mihaela s-a dus dupa vecinii ei.
Mihaela Solomon, localnica Crovu: “Nu am furat, nu am spart, am stat jos ca toata lumea. Cat luam la zi? 700, 800 de coroane.
Reporter: Cat inseamna in bani romanesti?
Mihaela Solomon, localnica Crovu: 4 milioane pe zi”
Primaria le-a dat 46 de terenuri celor care s-au intors de la cersit din Suedia, iar la marginea satului, intre gunoaie, a aparut un cartier doar al lor.
Nicolae Alecu, primarul comunei Odobesti: “Concetatenii mei au plecat la munca in Suedia si vad ca vin cu bani si au inceput sa construiasca intr-un mod alert. Unii cersesc si nu le e rusine sa spuna si unii care au inceput sa lucreze.
Reporter: Se poate face o casa din cersit, domnule primar?
Nicolae Alecu, primarul comunei Odobesti: Nu se poate face o casa, ci o vila!”
Romii nu au de gand sa se intoarca prea curand acasa. Tot mai multi isi cheama si rudele in Suedia si spun ca pana ce nu isi vor face un trai bun pentru toata viata nu au pentru ce sa stea in Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.