CE CRED EU CA JURNALIST ROM

alexandru-diamantRomii, prin definitie nu sunt revolutionari. Nu au eroi, martiri si nu au un Martin Luther al lor. Si nici daca ar fi unul de vanzare nu ne-am cumpara. Insa romii sunt reformatori. Cel putin in teorie
Romii stiu tot! Gandhi spunea ceva in genul: “Traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima. Invata in fiecare zi ca si cum ai trai pentru totdeauna.”” Lupta impotriva saraciei ca si cand ai mai avea doar o zi de trait si combate rasismul ca si cand ai putea trai vesnic” Nu sunt eu in masura sa va dau lectii si va rog sa ma iertati daca am lasat impresia asta. as putea sa va invat inca multe. Pentru ca sant ziarist stiu multe sant trecut prin ciur si darmon Nici nu vreau sa bravez sau sa ma dau eu miez. Sunt si eu un rom pacatos care uneori devine foarte “tigan”. Si ma lupt zilnic cu mine insumi. Ca jurnalist si lider rom.
Dar…  nu stiu cum sa va spun fratilor. Suntem fiecare stapani pe ceva in lumea asta. Fiecare suntem sefi intr-un anumit sens al cuvantului si… pana si cel mai amarat boschetar, fara casa, mancare si trecut este stapan pe propriul sau viitor. Pe propria sa viata. Chiar daca nu recunoaste si se considera o victima a sistemului.
Nu vreau sa va imbat cu gargara ieftina “daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine” sau “fii pozitiv si cand iti cade o caramida in cap”(as vrea sa-l vad pe ala care nu injura de toti ‘mnezeii in situatia aia). De ce nu am face-o si noi romii in situatia asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.