Shadow

Peste 150 de copii romi merg la gradinita datorita programului A Good Star

A_Good_Start150 de copii romi din doua comunitati sarace au fost trimisi la gradinita, in cadrul programului “A Good Start”. Programul a fost initiat de Roma Education (REF), impreuna cu organizatiile Romani CRISS si Fundatia Ruhama.

In prima faza, proiectul a fost implementat in localitatea Telechiu, din Bihor. Aici, peste 400 de locuitori din 800 sunt romi. Desi in localitate existau doua gradinite, una era privata, iar cealalta, de stat, era intr-o stare jalnica. La 2 ani de la inceperea proiectului, gradinita a fost complet renovata si amenajata, astfel incat copiii romi sa poata avea parte de un spatiu cat mai potrivit.

Ulterior, programul a ajuns si in cartierul Mofleni din Craiova. Aici exista in jur de 2600 de copii cu varsta intre 0 si 6 ani, iar mai bine de jumatate dintre acestia nu sunt inscrisi la gradinita.

“A Good Start” a construit, pentru acestia, un centru in care copiii isi pot petrece timpul dupa programul de gradinita. In cadrul centrului, copiii vor primi o masa calda si se vor bucura de activitati educative oferite de doi educatori. Tot aici exista un logoped si un psihol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *