Surse. Banii din dosarul lui Păun, folosiţi pentru imaginea lui Ponta şi campania lui Voicu

PaunNicolae Păun ar fi declarat în faţa procurorilor, potrivit unor surse, că ajutoarele destinate persoanelor de etnie roma din dosarul său ar fi fost folosite pentru imaginea lui Victor Ponta şi pentru campania lui Madalin Voicu, anunţă Realitatea Tv.
Astfel, banii din proiectele derulate pe fonduri europene pentru a ajuta cetăţenii de enie romă au fpost folosiţie pentru campania lui Voicu, în judeţul Constanţa, şi pentru imaginea lui Victor Ponta, anunţă Realitatea Tv.
Potrivit DNA, la inițiativa Asociației Partida Romilor “Pro Europa”, a fost realizat, în toate județele României, în perioada 2010 — 2013, proiectul “Antreprenoriatul social, o șansă pentru comunitățile de romi”, cu finanțare din fonduri europene. Prin implementarea proiectului se urmăreau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de muncă și implicarea, în inițiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.
DNA susține că grupul țintă, reprezentând 3.296 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile, a fost constituit în baza unor formulare întocmite prin înscrierea unor date nereale privind participanții, aceștia din urmă neavând cunoștință despre faptul că au făcut parte din acest grup. Procurorii mai arată că Nicolae Păun a impus fiecărui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, să vireze 5% sub formă de donație organizației Asociația Partida Romilor “Pro Europa”, iar obiectivele proiectului nu au fost realizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.