Shadow

TÂRGOVIŞTE: ASOCIAŢIA ROMANES, CEA MAI MARE FINANŢARE NERAMBURSABILĂ DE LA BUGETUL PRIMĂRIE

ziua-romilor-4-600400Consiliul local Târgovişte este convocat, sâmbătă, 19 martie, de la ora 10:00, în şedinţă extraordinară, pentru a împărţi 200 000 de lei (2 miliarde de lei vechi), unor asociaţii sau persoane fizice, în cadrul primei sesiuni de finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit din bugetul local. Dacă aleşii vor vota, cea mai mare sumă va merge la Asociaţia Romanes, a romilor din municipiu, cel mai probabil pentru organizarea parangheliei tradiţionale de Ziua Internaţioală a Romilor. Asociaţia va primi 66 500 de lei, adică 665 de milioane de lei vechi, deşi ceruse iniţial 76 000 de lei.
Mai modeşti, câştigătorii celui mai mare concurs de microrobotică din lume, desfăşurat la Seattle şi care a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume, au cerut primăriei doar 20 000 de lei. Florin Dragomir, Alexandru Ioan Ivan, Ioana Daniela Dulama, Ion Valentin Gurgu, Ioa Alin Bucurică şi Nicolae Gabriel Rădulescu au făcut parte din echipa Universităţii Valahia şi au ocupat locul I, deşi au fost pentru prima dată la acest concurs.
Bulgarii, cu sărbătoarea lor unică în România, Tudoriţa, care în fiecare an are parte de o mediatizare naţională fantastică, toată presa vorbind despre cartierul târgoviştean şi oamenii săi, au solicitat 22 700 de lei. Banii vor fi folosiţi cel mai probabil pentru premiile care se dau în cadrul concursurilor organizate pentru gospodarii cartierului şi pentru cheltuielile de protocol ale oaspeţilor străini care vin la eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *