Shadow

Romii din Lupoaia vor fi evacuaţi

lupoaiaDupă lungi aşteptări, coşmarul locuitorilor din satul Lupoaia, comuna Creaca, este pe cale să se termine. Printr-o decizie judecătorească, după cum ne spune şi primarul comunei Creaca, Eugen Terec, romii care locuiesc fără forme legale în Lupoaia vor fi evacuaţi.
Încă din anul 2012 există o hotărâre judecătorească, care trebuia să fie aplicată, ca romii care locuiesc fără forme legale pe terenul sătenilor să fie evacuaţi. Sătenii au aşteptat momentul, dar au rămas cu aşteptatul, din cauză că evacuarea s-a tot amânat. Recent, instanţa a dispus ca romii din Lupoaia să fie evacuaţi pe data de 22 aprilie. S-a schimbat însă Codul Penal, iar instanţa trebuie să pronunţe o nouă hotărâre prin care romii să fie evacuaţi. Primarul comunei, Eugen Terec, promite lupoienilor că evacuarea romilor va avea loc luna aceasta.
“Pe 22 aprilie a fost termenul de evacuare. Din cauza codului de procedură, ţinând cont că sentinţa era din 2016, e nevoie de o nouă aprobare din partea instanţei. Pe 21 aprilie a fost domnul Kovaci, executorul, cu cineva de la poliţie în cătunul de la Lupoaia. Eu cred că peste o sătămână, maxim două, se va da decizia, iar romii vor fi evacuaţi. Aşteptăm de la instanţă un ordin de evacuare şi cât mai repede se va rezolva situaţia”, ne-a declarat ieri primarul comunei Creaca, Eugen Terec.
Patru familii de romi pe care satul nu le mai vrea
Patru familii de romi sunt vizate de evacuare. În prezent, familia Rostaş Călin, care numără 20 de membri, are hotărâre definitivă de mutare, după cum ne-au informat surse din comuna Creaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.