Shadow

Moment istoric: India recunoaste ca tiganii sunt FIII ei. Lider rom: „Vrem cetatenia indiana”

tigani2-600300Moment istoric pentru tiganii din toata lumea. Guvernul indian se pregateste sa recunoasca comunitatea romilor din toata lumea ca parte a diasporei indiene.
Conform ministrul indian de Externe, Sushma Swaraj, cele aproximativ 20 de milioane de tigani raspandite in peste 30 de tari din toata lumea sunt „parte a diasporei indiene”, scrie India Times„Voi sunteti fiii Indiei, care ati migrat si ati trait in conditii grele in tari straine, in decursul veacurilor. In ciuda tuturor greutatilor, v-ati pastrat identitatea indiana. Marea comunitate de 20 de milioane de tigani traieste in mai mult de 30 de tari din Asia de Vest, Europa, America si Australia si toti sunt urmasi ai strabunilor nostri”, a spus ministrul in cadrul unei intalniri cu delegati romi din toata lumea.
„Romii sunt originari din India, exista multi savanti si cercetatori care au au adus dovezi ca originile rromanis sunt in India. Folosim aceleasi cuvinte indiene, provenim din mareata India. Vrem ca India sa recunosca romii ca diaspora a sa si sa ne ofere cetatenie”, a declarat Jovan Damjanovic, presedintele World Roma Organisation- Rromanipen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.