Romii din Târgu Jiu sunt în pericol să-şi piardă palatele. Imobilele au fost construite ilegal

meteor-4Tensiune mare în cartierul de lux al romilor din cartierul Meteor (Târgu Jiu), după ce 25 de familii se află la un pas de a-şi pierde casele. Oamenii au fost daţi în judecată de proprietarului terenurilor pe care aceştia şi-au construit casele în mod ilegal.

Povestea palatelor din Meteor construite ilegal vine din urmă cu şase ani, când o instanţă de judecată a dat câştig de cauză proprietarului terenurilor pe care romii şi-au construit casele, scrie ziarul “Impact în Gorj”. Atunci, susţin romii, s-a convenit ca aceştia să-i plătească acestuia 15 lei pe metrul pătrat în mod eşalonat pentru a acoperi datoria pentru pământul ocupat. Înţelegerea a ţinut până de curând când s-au trezit la uşă cu un executor judecătoresc care le-a dat vestea că trebuie urgent să elibereze terenurile, altfel vor intra cu buldozerele să dărâme palatele.

“Au spus că vin cu mascaţii de la Mehedinţi”

“Noi am căzut la o înţelegere cu proprietarul de drept al terenurilor în urmă cu şase ani, când acesta a câştigat în instanţă prin hotărâre definitivă şi irevocabilă dreptul la pământul respectiv. Am stabilit atunci să plătim eşalonat 15 lei pe metrul pătrat, şi am reuşit să achităm cam 40% din suma stabilită atunci. Numai că acum, ne-am trezit cu un împuternicit al proprietarului despre care noi nu mai ştim nimic, care ne-a ameninţat cu executarea silită. De frică să nu ne pierdem casele am plătit suma de 15.000 de lei, altfel ne evacua. Au spus că vin cu mascaţii de la Mehedinţi şi cu buldozerele şi intră peste noi şi ne dărâmă casele. Împuternicitul de acum a impus să-i plătim 7 euro pentru metrul pătrat faţă de 15 lei cât stabilisem noi atunci. Ne temem că ne pierdem casele. Noi vrem să plătim banii ăia dar proprietarului de drept, nu unui om despre care se spune că este împuternicit,” susţin acum romii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.