Shadow

Comunitatea romă și designerii austrieci lansează proiectul de economie socială „Meșteshukar ButiQ”

epolet-325x350cConceptele designerului austriac Nadja Zerunian și îndemânarea meșterului argintar rom Nevers au născut o serie de bijuterii din argint realizate după meșteșuguri rome străvechi. În același proiect, tandemul între designerii austrieci și meșteșugul rom are ca rezultat produse de lifestyle, îmbrăcăminte și decorațiuni interioare.
Nevers este printre ultimii argintari de etnie romă din București, iar tehnicile sale de prelucrare a argintului sunt produsul unui meșteșug transmis din generație în generație, cu instrumente la fel de vechi precum nicovala înfiptă în buturugă, ciocanul, cleștii ruginiți și pensetele chirurgicale.Este doar unul dintre exponenții rețelei de întreprinderi de economie socială Meșteshukar Butiq, menită să scoată în evidență frumusețea meșteșugului rom, în tandem cu creativitatea designerilor internaționali.
Proiectul Meștehukar ButiQ și produsele se regăsesc pe site-ulMeșteshukar ButiQ, dar și într-un magazin concept din strada Edgar Quinet nr.7. Rețeaua de întreprinderi de economie socială este sprijinită de Asociația Romano ButiQ, KMC, Fundația Erste și Social Innovation Solutions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.