Shadow

Romii fac legea în Piaţa Traian. De ce nu pot fi daţi afară din casa ocupată ilegal?

piata-traian-ninsoare-1-500375Pe strada Dacilor numărul 3, din Piaţa Traian, câţiva romi au profitat de absenţa proprietarului din oraş şi s-au instalat acolo fără nicio grijă. Pe lângă scandalurile provocate, aceştia fac şi o mizerie de nedescris, astfel că vecinii au înroşit linia la Poliţia Locală.
„Am primit, în repetate rânduri, sesizări de la cetăţeni că sunt terorizaţi de cetăţeni de etnie romă întâmplător, în zona Pieţei Traian, strada Dacilor nr. 3, dar nu etnia contează. Am trimis Poliţia Locală la faţa locului. Ei locuiesc acolo în mod abuziv, a fost identificat proprietarul, care este în Italia şi nu reacţionează. Ieri (n.r. – luni, 25 ianuarie) a avut loc o nouă descindere a Poliţiei Locale. Aceşti cetăţeni au domiciliul în Timiş, Caraş-Severin, Sălaj şi au intrat în spaţiile care nu erau securizate şi le-au ocupat abuziv. Proprietarul nu a răspuns şi a fost amendat, ei vin şi se reinstalează acolo. Evacuarea forţată poate fi făcută doar la sesizarea proprietarului, pe care nu-l interesează nici că spaţiile sunt insalubre”, a afirmat, marţi, Nicolae Robu.
Primarul este de părere că din cauza legilor prost făcute, acei cetăţeni din Piaţa Traian nu pot fi evacuaţi, decât cu acordul proprietarului.
„Din nou mă văd nevoit să spun că parlamentarii nu sunt interesaţi de binele public, nu promovează legi. Şi parlamentarii de Timiş s-au raliat celorlalţi, am făcut apel la ei cu diverse probleme şi nu s-a întâmplat nimic. Legea e lege pentru toată lumea. Acei oameni fac scandal, fac mizerie, fură şi nu putem interveni să-i evacuăm de acolo”, a precizat primarul Timişoarei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *