Romii cer autoritatilor mai multa implicare

exista-discriminare-655x360Asociatia Partida Romilor “Pro Europa” a organizat, vineri, un seminar prin care a marcat Ziua internationala pentru eliminarea discriminarii rasiale. Manifestarea a avut loc la sediul din Bacau, Bd. Unirii.
Au participat reprezentantii unor institutii (AJOFM, DSP, ISJ), ai Uniunii Armenilor din România, profesori, medici, mediatori, juristi, iar alaturi de ei, studentii care fac parte din Organizatia de Tineret a PR. Manifestarea a inceput cu un moment emotionant: toti invitatii au fost rugati sa se prinda de mâini in semn de respect si solidaritate umana, neconditionate de apartenenta la o rasa, etnie, clasa sociala.
A urmat o prezentare a istoricului organizatiei si a unui film documentar. Invitatii au discutat despre ce inseamna discriminare, formele in care se manifesta, despre legislatia din UE si România, despre modul in care este respectata. In pofida faptului ca s-au facut eforturi in ultimii ani in directia diminuarii fenomenului, parerea generala a fost ca “da, inca exista discriminare!”
Tratarea diferentiata a minoritarilor in raport cu majoritarii se manifesta mai ales in scolile din judet, cei care sufera fiind copiii, ceea ce este cu atât mai dureros si mai nociv, din perspectiva urmarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.