Shadow

Macovei, facuta praf de un sef al tiganilor BULGARI: „Noi nu avem tigani romani, habar nu are de geografie”

monica-macovei-610300
Asa-numitul ministru de Externe al romilor bulgari, Petko Asenov, ii raspunde eurodeputatului roman, Monica Macovei, care sustine ca in Bulgaria, in afara tiganilor autohtoni, exista si o minoritate romaneasca roma.

„Doamna Macovei incearca sa isi gaseasca un loc de titular in echipa sa, pentru ca nu-i un secret ca nu se mai bucura de aceeasi popularitate ca inainte in Romania. In Parlamentul European, de asemenea, nimeni nu ii da atentie. Deci, de ce sa nu isi impresioneze macar propria tara, ca om care se lupta pentru interesele nationale romanesti?Urmeaza impartirea unor fonduri pentru romii din UE, din cate stiu cam 10 miliarde de euro, iar fiecare stat membru va incerca sa ia o felie cat mai mare din aceasta galeata. Din pacate, actiunea lui Macovei a fost sustinuta de cativa politicieni de-ai nostri, cu care joaca demult in aceeasi echipa.

Din pozitia mea de comisar al comunitatii rome internationale, sunt obligat sa cunosc, ca pe degetele de la maini, comunitatile de tigani din Bulgaria. La noi, ‘tigani romani’ nu exista. Avem cateva comunitati rome si caste, dar toti se autodefinesc ca tigani bulgari, nu exista niciunul care sa spuna ca face parte din vreo minoritate romaneasca.

Marea prostie a lui Macovei este sa spuna ca, in regiunea Varna, exista tigani romani. Acolo exista cateva comunitati de vlahi, dar vlahii sunt vlahi. Nu sunt nici romani, nici vreo minoritate tiganeasca.

Tiganii bulgari au venit din sud, iar miscarea lor a fost dinspre sud spre nord si nu invers. De aceea, in Bulgaria nu are cum sa existe o comunitate de tigani romani, dar exista tigani bulgari in Romania. Evident ca Monica Macovei, in afara de geografie, nu cunoaste nici istorie. Ar fi fost hilar daca nu era periculos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *