Shadow

Romii și-au deschis magazin mobil la Cluj

magazinRețeaua de afaceri sociale Meșteshukar ButiQ deschide la Cluj primul concept de magazin mobil din România ce reunește lucrări realizate cu măiestrie de meșteșugari romi în colaborare cu designeri de talie internațională.
Lansarea magazinului mobil s-a desfășurat în data de 12 septembrie, între orele 13.00 – 22.00, în Parcul Iulius Mall, în zona pontonului de lângă lac, în cadrul unui eveniment dedicat clujenilor care vor să redescopere magia tradițiilor și a meșteșugurilor. Au avut loc demonstraţii şi ateliere meșteșugărești unde participanții au putut învăța să împletească și să cioplească lemnul cu iscusinţă. Participarea la ateliere a fost gratuită, făcându-se doar pe baza înscrierilor formularului de pe pagina de Facebook Mesteshukar Butiq Cluj. Momentul lansării oficiale l-a constituit o scurtă prezentare a conceptului, tăierea panglicii simbolice, muzică, dans și voie bună.
Expoziția cu vânzare din cadrul evenimentului a acoperit o gamă largă de produse, de la haine, bijuterii, accesorii și suveniruri, la produse pentru casă sau decor, toate îmbinând meșteșugul tradițional transmis din generație în generație de sute de ani cu munca unor designeri de top din România, Austria sau Suedia, într-un spațiu ludic și meșteshukăresc unde s-au derulat povești fascinante despre meșteșugarii romi, tradiții și tehnici de mult uitate.
Magazinul mobil va putea fi găsit de-a lungul timpului în diverse locații din Cluj și la diverse evenimente. Întrucât meșteșugarii doresc să fie cât mai aproape de locurile în care clujenii și turiștii își petrec timpul, cei care vor să fie aproape de proiect sunt invitați să urmărească pagina de Facebook și site-ul pentru a afla poziția exactă a acestuia.
Magazinul Mestesukar Mobil este o afacere socială dezvoltată în cadrul proiectului „ButiQ.7”, cofinanțat din fonduri europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *