Shadow

ROMII SI REFORMA MEDIATORILOR

tigani-satraDeci, ceea ce eu am retinut din acest fragment este ca reformarea comunitatilor rome nu este necesara si ca singura problema a romilor este cea a structurilor sale de conducere.
Ca saracia, analfabetismul, segregarea, lipsa actelor de identitate si multe altele sunt lucruri care nu trebuiesc schimbate si ca este suficient sa se reformeze “structurile actuale” ca toate celelalte probleme ale romilor sa dispara subit. 
Kashtalii traiesc o tragedie,simt ca nu apartin nici gadjeilor,nici traditionalilor,dezradacinati,fara un viitor cert,gadjeii atragandu-I cu iluzia ‘’normalitatii’’,astfel ca in functiile la care au avut acces,vor fi intotdeauna‘’profesorul rom de la…,consilierul rom dela…omul de afaceri rom de la…’’,ziaristul rom,scriitorul rom’’,agasantul termen lipit de ‘’reusita’’noastra , aducand in discutie termeni ca masuri affirmative,political corect,
N-romilor în Franța. În Belgia,Romania mediatorii lucrează să cîștige încrederea atît a romilor, cît și a non-romilor pentru intervenții acceptabile pentru locuire. În Ungaria, orașele trebuie să pregătească planuri de desegregare ca parte a strategiilor de dezvoltare a oraşului“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *